Konfekt

KARAMELLBALL

Published on: 06. desember 2011
2 comments

Hjemmelaget karamell med mørk sjokolade, dette kan man kalle ekte smågodis. Smågodis fordi de er bittesmå, ekte fordi de er hjemmelaget, mørk sjokolade fordi det er sunt, tre gode grunner til å nyte en liten karamellball.

Ingredienser

100 gr mørk sjokolade

1,5 dl brunt rørsukker

ca 50 gr smør i terninger

2 dl kremfløte

Crumble eller hakkede mandler

Varm rørsukker på middels varme i en tykkbunnet kjele, uten omrøring, rist kjelen underveis. Tilsett smør i terninger og rør om med en tresleiv. Varm opp kremefløten og tilsett under omrøring. La det hele småkoke i ca 20 min, sett kjølig.

Lag bittesmå kuler av karamellen som nå er myk men fast i konsistensen. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp karamellkulene i sjokoladen.

Kulene rulles så i crumble eller hakket mandel, sett kjølig.

Hilsen Annica

Share