YOGHURTMOUSSE MED BLÅBÆR

I år er det min aller minste lillemann som har bakt fine lussekatter til hele familien, oppskriften fant han på bloggen min:) Nystekte lussekatter og en kopp varm sjokolade er alltid litt ekstra kos på selve luciamorgen. Siden det vimler av lussekattoppskrifter i bloggverdenen, tenkte jeg isteden friste dere med en lekker snøhvit yoghurtmousse. Nydelig dessert, velbekomme!

Ingredienser

4 pers

4 dl yoghurt naturel

1 dl sukker

4 egghviter

sitronskall

6 gelatinblader

Legg gelatinbladene i kaldt vann, sett til side.

Riv skallet av 1 sitron

Pisk eggehvitene stive og rør sammen sammen yoghurt, sukker og sitronskall. Vend forsiktig inn egghvitene i yoghurt blandingen. Rør på forhånd ut gelatinbladene i varmt vann og bland godt inn med yoghurt, sukker og sitronskall før du blander med egghvitene. Fordel i porsjonsformer og sett kjølig minst fem timer før moussen skal serveres.

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Så godt ut. Tipper det kan fungere supert med en isi siphon, men da droppe gelatinen. Litt forsiktig må du være med sitronskallet for det går ikke ut at siphonen. Har lagd sjokolade mousse på samme måte. Knall godt :-)

    1. Takk for tips Mathias:) Høres spennende og lekent ut med en isi siphone, skal testes, men må skaffe meg en siphone først:) Ellers var det godt med yoghurtmousse, tenker også at agar kan fungere som en stivelse…?

      Ønsker deg en riktig god fredag!
      Hilsen Annica