Annica om mat
Kylling

KYLLING I SENNEP OG SITRON

Published on: May 20, 2012 at: 11:34 am
0 comments

Det kommer aldeles nydelige smaker ut av denne langkokte kyllinggryten som står og småputrer på ovnen sammen med litt sitron og et knippe andre smakssettere, minst en og en halv time men gjerne lenger. Med en fyldig sennepssaus, crispy bacon og et dryss av friske urter blir denne kyllingretten helt spesiell og noe utenom det vanlige.

Ingredienser

1 hel  kylling

6 skiver bacon

4 ss kapers

2 løk

4 fedd hvitløk

1 sitron

2 dl hvitvin

1 dl creme fraiche eller kremfløte

2 ss smør

3 laubærblader

1 ss sennep

rosmarinkvister

bladpersillebasilikum

Tomatdressing

2 tomater

1 tsk sennep

2 ss eddik

olivenolje

Brun av kyllingen i en jernpanne.

Skrell tynne strimler sitronskall.

Legg kyllingen i en emaljert gryte. Del løken i seks biter, legg oppi gryta. Tilsett, sitron, rosmarin, laubærblader, knust hvitløk og hvitvin. La det hele koke på svak temperatur i ca 1,5 timer eller lengre.

Når kyllingen er ferdigkokt så heller du av ca 2 dl kraft i en separat kjele. Tilsett sennep, creme fraiche og smør, reduser. Løft kyllingen ut av gryten og plukk kjøttet fra beinet, legg kjøttet tilbake i gryten og hold på varmen.

Finsnitt baconskivene.

Grovhakk kapersen

Stek baconet sprøtt, rør inn kapers og stek videre.

Lag en tomatdressing ved å kjøre to tomater til pure med en stavmikser. Press deretter ut saften ved hjelp av en sil og slikkepott.

Bland tomatpure, litt sennep, eddik, salt og pepper i et syltetøyglass. Rist godt. Tilsett olivenolje og rist videre. Bland dressing og salat.

Finhakk urtenen og anrett først kyllingen på tallerkenen, deretter sausen, så urtene og helt til slutt bacon og kapers.

mmm

Share