PIGGVAR I SENNEPSVELOUTE

Dette er virkelig gourmetmat på sitt beste! Tro meg, også verdens enkleste og raskeste å lage.  Be din fiskehandler om å få med bein og avskjær og kok kraft mens du ordner alt det andre. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig kraft men det smaker så mye bedre med hjemmelaget. Fiskekraften er nemlig et viktig moment her både i forhold til sausen og hvordan du koker fisken. Sausen fikser du raskt ved å koke ned vin, sjalottløk og fiskekraft, så rører du inn sennep og smør helt til slutt. Sammen med fisken som har trukket seg rik på smak i kraft og sjalottløk får du en smaksopplevelse av en helt annen verden.Velbekomme!

Ingredienser

6 pers

ca 1,5 – 2 kg piggvar filet

Saus

2 dl hvitvin

ca 4 dl fiskekraft

150 gr usaltet smør

4 sjalottløk

2 tsk grov sennep

1 neve frisk bladpersillie

Fiskekraft

ca 2,5 kg bein fra hvit fisk

5 liter vann

2 slleristang

2 gulrøtter

1 purre

timian

Skyll beine i kaldt vann og legg i en romslig kjele. Grovhakk grønnsakene.

Fyll på med 5 liter kaldt vann og legg grønnsakene oppi. Kok opp og la kraften stå og småkoke i ca 20-30 minutter. Sil vekk beina og hell av ca 1,5 liter kraft til å dampe fisken i.

Finhakk sjalottløken og la den surre i en varm panne med ca 50 gr smør. Tilsett hvitvin og kok nesten helt inn. Tilsett 4 dl fiskekraft og reduser med helften. Rør inn sennepen og kok inn. Pisk inn resten av smøret rett før servering, hold på varmen.

Del fisken i passe store biter. Varm opp fiskenkraften (1,5 l) og prøv å holde en temperetur på ca 90 grader i hele kokeprosessen. Legg fisken i den varme kraften og la den trekke i ca 5 minutter.

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *