KYLLING CURRY MED SOPP OG SØT CHILIPEPPER


En frisk og lekker kyllingrett! Det skal gå raskt i svingene om dagen. Jeg løper fra den ene skoleavslutningen til den andre og det er ikke alltid jeg har planlagt like godt hva resten av gjengen skal fylle maven med. Igår ble det improvisert fra det indiske kjøkkenet på en en liten halvtime:) Resultatet ser dere her, nydelige smaker som gir mersmak. Server gjerne ris til.

Ingredienser

4 pers

4 kyllinglår

15 sjampignon

1 søt chilipepper

1/2 gul løk

1 hvitløk

ca 1 dl rømme

1 ss paprika malt

1 tsk chili malt

1 ss mild curry malt

1 neve frisk koriander

salt og pepper

Varm vegetabilisk olje i en romselig tykkbunnet kjele. La løken surre i den varme oljen et par minutter, pass på at den ikke blir brent. Skyv løken vekk fra midtområdet og tilsett ytterligere litt olje. Bland inn de malet krydderne i oljen og jobbe raskt for å integrere alt til en jevn og fin blanding. Press hviløken og la den koke inn, slå av varmen og sett til side. Nå har du laget en currypaste, frisk fra bunnen av:)

Krydre kyllinglårene og stek av på både sider. Legg over i kjelen med løk og curry.

Mens kyllingen steker så bruner du av soppen i en teflonpanne. Bruk vegetabilisk olje og tilsett salt og pepper underveis.Skjær soppen i fire deler, finsnitt paprikaen.

Legg sopp og paprika over kyllingen og hell over rømme. Sett på varmen og kok i ca 30-40 minutter. Legg kyllinglårene med skinnsiden nedover først, snu etter ca 15-20 minutter. La lokket ligge litt på gløtt mens alt småkoker på lav temperatur. Server gjerne villris til.

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *