KREMET PASTA MED RØKT LAKS, SITRON OG RISTEDE PINJEKJERNER

Dagens middagstips er en italiensk klassiker – kremet pasta med laks. En rett som ganske sikkert har figurert på bloggen tidligere men ikke slik som her, med sitron og pinjekjerner. Fantastisk god og rask å lage. Mens pastaen koker slenger du sammen sausen på en – to – tre:)

Ingredienser

ca 200 gr røkt laks

1/2 sitron

2 hvitløk

2 små fersk løk

1 dl hvitvin

1/2 dl kremfløte

persille

1 neve ristede pinjekjerner

Finhakk løken og hvitløken, la de surre i en stekpanne med litt olje. Rist pinjekjernene i en teflonpanne med litt olje. Legg over på et kjøkkenpapir og dryss over litt salt.

Riv skallet en halv sitron, og press ut ca 3 ss saft . Tilsett hvitvinen, sitronskall og sitronsaften til løken og kok opp. Tilsett kremfløten og la det hele småkoke i ca 5 minutter. Rør inn persillien. Pastaen koker du mens du ordner sausen.

Skjær først tynne skiver av laksen, del deretter i små biter. Slå av vannet på pastaen og tilbake i kjelen, tilsett sausen og bland inn fisken til slutt. Legg over på en tallerkene og dryss over pinjekjerner.

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comments

  1. wow, dette ser supergodt ut! For en oppskrift! Bokmerket!!!1 :DDD

    1. Nå har vi spist denne til middag og må få uttrykke vår takknemlighet, Annica! Veldig enkelt, og veldig tilfredsstillende, perfekt! Tusen takk!