Annica om mat
Uncategorized

DORADE

Published on: August 14, 2012 at: 10:33 am
0 comments

Puh, en liten pause fra alle restaurantbesøk og middag hjemme i huset der vi bor med saltbakt dorade. Saltbakt fisk er fantastiskt godt og selv om det høres komplisert ut så er det mye enklere å lage enn det du kan forestille deg:) Jeg har vist dere fremgangsmåten på bloggen tidligere, så det trenger ikke å demonstreres på nytt, inlegget finner dere her. Hvit zucchini finner du overalt her nede i Italia som jeg velger å servere sammen med fersk løk og stangselleri. I tillegg enkle  gulrøtter som har fått lov å trekke i hvitvin og olivenolje.

Ingredienser

ca 1,2 kg fisk

ca 2-3 kg havsalt grovt

5 små zucchini

2 stangselleri

1 fersk løk

4 gulrøtter

1 sitron

hvitvin

salt og pepper

 Legg fisken på et bedd av havsalt, og sitronskiver øverst på fisken.

Dekk til med salt og skvett over litt vann. Sett inn i ovnen på ca 180-200 grader, avhengig størrelse på fisken. Stek i ca 35-40 minutter.

Skjær zucchinien i tynne skiver og legg i en stekpanne sammen med finhakket fersk løk og snittet stangselleri, La det hele surre på svak temperatur og smak av med salt og pepper. Skjær gulrøttene i passe tykke skiver og la dem dampe i hvitvinog olivenolje, tilsett salt og pepper underveis.

Fjern saltet og fileter fisken:)

Hilsen Annica fra Sicilia

Share
  • Takk Annica, jeg pleier ofte å saltbake og da spesielt dorada eller lubina med blandet hell, ikke noe er bedre en en saftig saltfisk med sprø og lettstekte grønnsaker til. Mon

  • Har du forresten prøvd å bake flyndrefisker?