Kjøtt

BIFF MED WOKET KÅL OG CHILI

Published on: 11. desember 2012
0 comments

DSC_0938

Dette er en av mine favoritter, woket kål med chili og sesamolje. Passer utmerket til et stykke biffkjøtt. Her har jeg i tillegg laget en saus av smør, soya og presset hvitløk, som jeg heller over kjøttet når det anrettes på tallerkenen. Kanongodt og verdens enkleste! Ris til smaker også godt for den som ønsker det.

DSC_0882

Ingredienser

6 pers

ca 1,2 kg flatbiff

1 stort kålhode

3-4 tørkede chilipepper

jordnøttolje elller annen stekeolje neutral i smak

sesamolje

salt

Saus

ca 150 gr smør

2 ss soyasaus

1 fedd hvitløk

DSC_0887

1. Stek kjøttet i en jernpanne, la det hvile før du skjører i det.

2. Skjær kål i biter og skyll i kaldt vann. Varm en wokpanne og legg kålen oppi, tilsett knust chilipepper og litt salt. Bland godt og dash over litt sesamolje.

3. Smelt smøret og tilsett soyasuasen og presset hvitløk, varm forsiktig. Lurt å gjøre dette rett før servering, smøret må ikke koke sammen med soyasausen, da kan det hele fort skjære seg. Sausen skal være tykk og jevn i konsistensen. Legg et par skjeer saus på kjøttet.

DSC_0938

Hilsen Annica

Share