Ovnsgrillet blomkål med cheddar- og hasselnøttsalat

DSC_0228

Det har vært litt hektisk de siste dagene, og logistikken med å få enten fisk eller kjøtt i hus har ikke gått som planlagt. Men, på den andre siden så er det en gylden anledning til å la grønnsakene ene og alene få lov til å blomstre på middagsbordet. Her en aldeles nydelig blomkålsalat med smått og godt. Rask og enkel, og sammen med en tomatsuppe fra bunnen av, så mettet det både store og små maver til middag i dag. Inspirasjon til blomkålsalaten har jeg hentet fra en av mine favorittkokker Yotam Ottolenghi. Denne salate bør testes!

DSC_0169

Ingredienser

6 pers

2 blomkålhoder

3 never hasselnøtter

1 neve rosiner

ca 200 gr røde druer

ca 150 gr cheddarost

1 neve frisk persille

ca 1 dl rapsolje

salt og sortpepper

Dressing

 3 ss hvitvinseddik

2 ss sennep

1/2 ss honning

 knapt 1 dl rapsolje

salt og pepper

DSC_0176

Olje av god kvalitet har etterhvert blitt viktig for meg i min matlaging.

DSC_0179

Skjær blomkålen i relativt store buketter, legg på et stekebrett og dryss over ca 1 dl rapsolje. Tilsett rikelig med salt og pepper. Stek i ovnen på ca 200 grader i ca 20-25 minutter, rist blomkålen underveis slik at den får en jevn og gylden farge. Kjøl av.

DSC_0171

Rist hasselnøttene selv, det er enkelt og smaker mye bedre.

DSC_0181

Bruk jordnøttolje og varm forsiktig i en teflonpanne. Hell nøttene over på et kjøkkenpapir og dryss over litt salt. Sett til side.

DSC_0183

Bland en dressing i et sylteøyglass. Begynn med sennep, honning, eddik, salt og pepper. Rist godt og tilsett deretter rapsoljen. Rist på nytt til alt har blandet seg. Legg rosinene i dressingen og la stå i ca 15 minutter minimum.

DSC_0175

Del druene i to og fjern stenene.

DSC_0187

La osten bli romtemperert og smuldre den så i små biter. Bland alle ingrediensene i en salatbolle og hell over dressingen med rosinene. Bland på nytt.

DSC_0228

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *