Kyllinggryte med sylteagurk, sjalottløk og sjampinjong

DSC_0123

Deilig kyllinggryte med syltet agurk. Kylling er godt og enkelt, og sånn sett veldig praktisk å  ha på menyen i en ellers så hektisk hverdag. Jeg er veldig glad i gryterettene, der kan du leke deg frem til de mest fantastiske smaker. Her har jeg hentet inspirasjon fra Nigel Slater, med små justeringer underveis. Alt sammen kokes ned i vin, helt til slutt tilsetter du litt rømme og sennep. Nytes sammen med poteter eller ris, eller bare en salat for den som ønsker et lettere måltid.

DSC_0040

Ingredienser

6 pers

1 hel kylling (eller lår og bryst)

ca 20 små sjalottløk

ca 15 sylteagurk (små)

15 sjampignon

5 dl hvitvin

1,5 dl rømme

1/2 tsk sennep dijon

smør til steking

salt og sortpepper

DSC_0047

Jeg bruker en hel kylling som jeg deler i åtte like store deler, men det går like fint med enten bare lår, eller både lår og bryst. Fjern skinnet, krydre med salt og pepper. Brunes av på både sider i smør.Legg over i en gryte.

DSC_0055

Kok opp vann, legg sjalottløken opp i det kokende vannet og steng av temperaturen. La løken trekke i det varme vannet i ca 2 minutter, slå av vannet og fjern skallet under kaldt rennende vann.

DSC_0057

Rist sjalottløken brun og fin i stekefettet fra kyllingen. Legg så over i den samme gryten som kyllingen.

DSC_0058

Gi soppen en lett gylden farge i den samme stekepannen som du har brukt til kyllingen og løken, tilsett mer smør dersom nødvendig. Legg over i gryten.

DSC_0062

DSC_0064

Tilsett agurken.

DSC_0066

Og hvitvinen, kok opp. Senk temperaturen og la den småkoke på svak varme i ca 30 minutter. Snu kyllingbitene underveis. Rør inn rømme og sennep helt til slutt. Server gjerne med ris eller potet.

DSC_0123

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *