Perfekt béarnaisesaus

DSC_0602

Hvis du fikser en perfekt bearnaise på første forsøk så er det ren flaks. Her er det ”øving gir mester” som gjelder, det er helt sikkert. Jeg kan love deg at det er verdt litt frustrasjon og lite mestringsfølelse en kort periode, for når du får det til, så er gleden ekstra stor. Finnes det noe bedre enn biff med perfekt bearnaisesaus?

DSC_0579

Ingredienser

2 eggeplommer

200 gr smør

1,5 dl hvitvin

1 sjalottløk

3 pepperkorn hvite

estragon

salt og pepper

DSC_0586

Finhakk sjalottløken.

DSC_0587

Reduser hvitvinen sammen med sjalottløken, hvite pepperkorn og estragon. Sil vekk sjalottløk, pepper og estragon. Bruk en slikkepott til å presse ut alt du kan av sjalottløken. Sett til side.

DSC_0581

Smelt smøret og fjern det hvite skummet på toppen. Nå har du klaret smør med en melkeaktig masse i bunn. Prøv å hell over det som jeg kaller klaret smør i en kjele og kast det andre. Varm opp på nytt på middels varme og sett så til side. Prøv å holde smøret på lunken temperatur.

DSC_0596

Pisk eggene over vannbad sammen med 2 tsk vinreduksjon. Pass på at det ikke blir for varmt. Hold gjerne bollen litt opp slik at den ikke får direkte kontakt med det kokende vannet. Konsistensen skal være lett og luftig. Ta bollen vekk fra varmen og pisk inn smøret dråpevis til og begynne med, etterhvert kan du tilføre mer vinreduksjon samt større mengde klaret smør.

DSC_0598

Rør inn estragon og salt og pepper helt til sltt.

DSC_0595

Kjøttet steker du samtidig som du lager bearnaisesausen. Helt nydelig, en frisk salat med avocado, agurk, tomat og salat smaker helt fantastiskt!

DSC_0602

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments

  1. hildegunn

    dette blir kanskje en ny opplevelse hos oss:) vi har alltid bare hatt pose saus!
    mvh Hildegunn

    1. Det er ihvertfall en veldig positiv opplevelse når man får det til:)

    2. Og ti ganger bedre en posesaus…:):)