Kylling med eple, gulrot og nepe

Kylling med eple gulrot og nepe

Prinsippet ved denne retten er enkel. Det er om og gjøre å få kylling og grønnsaker nesten ferdig samtidig. Grønnsakene koker for seg i kraft og sennep mens kylling stekes nesten ferdig i en jernpanne. Deretter kommer både deler sammen i en gryte i ca fem minutter. Helt til slutt sitter du igjen med en mild og smaksrik rett, spennende med frukt og grønnsaker i en og samme rett.

eple og løk

Ingredienser

1 hel kylling (delt i ca 8-10 biter)

1 gul løk

5 gulrøtter

4 neper

2 epler

5 dl kyllingkraft

1 ss sennep

estragon

salt og pepper

grønnsaker

Skjær frukt og grønnsaker i omtrent like store deler.

Løken finhakkes og stekes med smør og olivenolje.

eple og nepe

Tilsett gulrøtter og nepe, la det hele surre runt i ca 5 minutter.

Tilsett eplebitene og stek videre på svak tenperatur i ca 2 minutter.

Deretter tilsetter du kyllingkraften, sennep og estragon, kok ca 5 minutter på svak temperatur.

Kylling

Kyllingen steker du parallellt med grønnsakene. Det som er viktig er at de er nesten gjennomstekte i denne fasen av oppskriften, De skal legges ned i gryten og småkoke sammen med grønnsakene i ca 5 minutter. Grønnsakene må ikke overkokes, så hvis du trenger mer tid til kyllingen, løfter du grønnsakene ut av kjelen og legger dem tilbake når kyllingen er ferdig. Sausen skal på dette tidspunkt være flytende og noe tykk i konsistensen.

Serveres med Soba nudler eller ris.

Kylling med eple gulrot og nepe

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *