Smørflyndre med spicy råkostsalat

smørflyndre med råkostsalat3

Råkostsalat som i utgangspunktet kan virke litt kjedelig, smaker helt fantastisk til panert smørflyndre. Her har jeg spicet den opp med en frisk og hot chilidressing. Dette er mat du blir glad av å spise!

chili og hvitløk

Ingredienser

6 pers

ca 1 kg smørflyndre

1 sellerirot

6 gulrøtter

4 selleristang

2 agurk

Dressing

1 dl vann

0,5 dl eddik

2 ss sukker

salt

1-2 tsk chilipulver

1 spissodd honning

2 ss olivenolje

1 rød chili

1 fedd hvitløk

Til panering av fisken

mel

egg

brødrasp eller griljermel

råkostsalat

Rasp alle grønnsakene på det groveste på et rivjern. Hvis du har et redskap som lager juliennstripes så bruker du den til agurken.

Spicy dressing råkostsalat

Kok opp eddik, sukker og vann, og en liten dash salt. Kok til sukker og salt har løsnet opp, sett til side, smak av slik at væsken er balansert – surt, søtt og salt. Dette skal du blande med en chilipaste etterpå.

Chilipasten lager du ved å blande chilipulver, honning, presset hvitløk og en dash av den sursøte laken. Rør godt og bland inn olivenolje. Bruk et gammelt syltetøyglass og rist godt, tilsett så den sursøte laken og smak av. Bland inn finhakket chili helt til slutt. Hell over grønnsakene og bland godt.

Flyndre filet

Krydre fisken med salt og hvitpepper. Dypp først i mel, så i pisket egg og deretter i brød. Stekes på svak til middels temperatur til fisken er gjennomstekt.

smørflyndre med råkostsalat3

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Karin Marthinusen

    Da er middagen i morgen i boks! Du inspirerer!