Blåskjell med farro spezzato

Blåskjell med farro spezzato2

Dette ble en herlig ”suppe – gryteaktig” sak med blåskjell og farro spezzato som hovedingredienser. Små krydere som fennikel, hvitløk og estragon bidrar også til å gjøre den smaksmessig helt fantastisk. Lett men likevel fyldig for maven, kan anbefales.Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser

1 kg blåskjell

2 dl farro spezzato

10 sjampinjong

1 fennikel

3 fedd hvitløk

4 dl vann

1/2 dl hvitvin

1 ss tomatpure

estragon

persille

salt og pepper

Farro spezzato naturale

Kok farro spezzato etter anvsingen på pakken. Ta av lokket og sett til side.

sopp fenikkel og estragon

Finsnitt 1 fedd hvitløk, sopp og fennikel. Fres av løken i en tykkbunnet kjele med litt olivenolje. Dryss over hakket estragon. Løft grønnsakene midlertidlig ut av kjelen, legg dem på en tallerken.

Blåskjell

Vask blåskjellene rene for sand og grus. Finsnitt en hvitløk og surr i olivenolje i en romslig kjele, legg skjellene i kjelen og hell på litt hvivin. Damp dem til de begynner å åpne seg. Plukk selve blåskjellene ut av skjellet, spar noen hele til pynt hvis du ønsker det.

Farro spezzato2

I den samme kjelen, freser du av ytterligere en finsnittet hvitløk i litt olivenolje. Tilsett farro spezzato og la det surre rundt på varmen under omrøring 1+2 minutter. Hell deretter først hvitvinen og kok inn. Tilsett vannet og tomatpure, kom til kokepunktet, rør slik at alt kommer sammen. Legg over grønnsakene og skjellene.

Blåskjell med farro spezzato2

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Ser nydelig ut, jeg er så glad i hjerteskjell. Kan man bruke det også?