Pære- og mandelterte

Pæreterte

Pærer og mandler sammen er en skikkelig killer, uansett hvordan du vrir og vender:) Hvis du er tålmodig så er denne terten verdt å vente på. Du må nemlig igjennom tre delmomenter som krever hvile etter hver økt, før du kan steke den i ovnen. Men når det er sagt, så kan dette gjøres opp til to dager på forhånd og sånn sett en enkel sak når den skal settes sammen:) Veldig god, det var det ikke noe tvil om. Barna forsynte seg ikke bare en gang ,men to og tre før de kunne si seg fornøyd for denne gang.

Pære i lake

Ingredienser

Pære i lake

6 dl vann

200 gr sukker

1/2 sitron saften

3 kokefaste pærer

Tertebunn

350 gr mel

175 gr smør

100 gr melis

3 eggeplommer

Mandelfyll

150 gr skåldede mandler

1 ss mel

1/2 dl sukker

125 gr smør (romtemperert)

2 egg

Mandelkrem

Kjør først mandlene til en fin masse i en blender, tilsett deretter mel og sukker og bland godt. Skjær smøret i terninger og bland med mandler og mel, helt til slutt rører du inn eggene. Kremen skal ha en jevn og fin konsistens når den er ferdig. Sett kjølig i ca 2 timer.

Kok pærene i ca 20 minutter i sukkerlake, sett kjølig.

Blindbaking

Tertedeigen lager du ved å blande mel og smør i en matbereder til den formerer seg i klumper. Tilsett sukker og eggeplommer og bland til alt samler seg til en deig. Lag en pølse og sett kjølig i minimum ca 30 minutter.

Når deigen har stivnet er det lettere å bearbeide den. Skjær passe tykke skiver og trykk ut deigen fra midten og utover, så oppover kantene, la det gjerne henge litt over kanten når du er ferdig.

Legg et bakepapir på deigen og fyll på med erter og sett inn i ovene på ca 175 grader i ca 15-20 minutter. Ta ut formen og løft av bakepapiret med erter. Sett inn i ovnen igjen og stek videre i ca 5-7 minutter. Dette kalles blindbaking.

i terteskjell

La tertebunnen kjølne litt før du legger på maneldkremen. Skjær pærene i to og fjern kjernehuset, deretter finsnitter du dem og legger dem forsiktig ned i mandelkremen. Stekes i ovenen på ca 175 grader i ca 45 minutter.

et stykke

Vanskelig å motstå en slik fristelse, den var verdt å vente på:)

Pæreterte

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *