Ovnsstekt kylling med klementiner og Pernod

kylling med klementiner3

Dette er matglede på sitt beste og jeg kan love deg at du får en smaksopplevelse du aldri vært borte i før, med mindre du også har falt for fristelsen og latt deg inspireres av  kokeboken “Jerusalem a Cookbook by Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi”. Kyllingretten har spennende detaljer som gir smaksløkene noe utover det vanlige. Best av alt er at den fungerer faktisk på en helt vanlig (hektisk) hverdag:) Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser

1 hel kylling (deles i 8 biter)

1 dl pernod

3/4 dl olivenolje

1/2 dl appelsinsaft

1/2 dl sitronsaft

2 ss sennep

3 ss honning

3 fennikel

4 klementiner med skall

frisk timian

frisk bladpersille

2 tsk fennikelfrø

slat og sortpepper

fennikel

Del hver fennikel i åtte biter. Skjær klementinene i tynne skiver.

Pernod marinade

Lag en marinade av Pernod, olivenolje, appelsinsaft, sitronsaft, sennep og honning. Bland godt.

alle deler i marinade

Legg kylling, fennikel og klementiner i marinaden og tilsett fennikelfrø samt timianblader. Krydre med salt og pepper. La det hele stå så lenge som mulig. Legg alt over på et stekebrett og sett inn i ovnen på ca 220 grader i ca 40-50 minutter. Reduser sausen separat i en kjele dersom ønskelig. Serveres med ris.

kylling med klementiner3

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Smatt smatt! Ser kjempegodt ut! Man kan jo faktisk sette det hele sammen dagen før, la det stå natten over i kjøleskapet for å godgjøre seg – og bare kaste det i ovnen på middagsdagen :) Utmerket Annica! Det ser kjempegodt ut!

    1. Takk Lakrisbloggen og lykke til med kokkeleringen:)
      Hilsen Annica