Soyamarinert lammefilet med stekte nudler, kinakål og gulrøtter

Stekte nudler med kinakål4

Jeg vet ikke hva det er som får meg til å tenke at denne woken passer spesielt godt til lammefilet. Kanskje er det gulrøttenes litt søtaktige smak, eller kinkålens noe bitteraktige smak. Kanskje er det bare kombinasjon som gjør det hele så fantastisk godt? Det gir uansett mersmak. Prøv selv:)

Ingredienser2

Ingredienser

6 pers

ca 1 kg lammefilet

250 gr soba nudler

1 kinakål

8 gulrøtter

1 gul løk

3 tørkede chilipepper

1 fedd hvitløk

Marinade

1 tsk sesamolje

2 ss soysaus

3 ss stekeolje

1 tørket chilipepper

salt og sortpepper

lam i marinade

Bland til en marinaden og tilsett kjøttet, vend godt.

Varm en wokpanne og fres av løken raskt med tørket chili og litt presset hviløk. Legg løken over i en ildfast bolle. Riv gulrøttene grovt og wok med olje, tørket chili, litt hvitløk og soyasaus, legg over i samme bolle som  løken. Finsnitt kinakålen og gjenta samme prosedyre som med løken og gulrøttene, legg over i den ildfaste bollen.

Sobanudler

Kok nudlene etter anvisningen på pakken, slå av vannet og wok i olje og litt soyasaus. Legg alle grønnsakene over i wokpannen og hold på varmen samtidig som lammefileten steker seg ferdig parallelt med wokingen.

Stekte nudler med kinakål2

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *