Kremet sjampinjongsuppe med timian og vårløk

Sjampijongsuppe4

Selv om det er vinterferie skal det gå raskt i svingene:) Her en aldeles nydelig variant av “feel good with fast food”. Sopp først stekt i smør, deretter dampet i kremfløte, så blandet med kraft og løk. Nesten alt kjøres i en blender til kremet konsistens. Helt til slutt litt creme fraiche, timian og våløk. Et stykke brød og du får et fullkomment måltid.

Ingredienser

Ingredienser

6 pers

1,5 l kyllingkraft

700 gr sjampinjong

1 gul løk

1 knippe vårløk

2 ss soyasaus

1 dl kremfløte

5 ss creme fraiche

timianblader

salt og sortpepper

sopp og hvitløk

Stek av soppen i smør, tilsett kremfløte og hvitløk, samt salt og pepper. La det hele koke inn. Finsnitt løken og la den surre i smør i en kjele som til slutt rommer hele suppen. Tilsett kraften og kok opp.

sopp

Legg noe sopp til side før du heller resten over i kraften, kok opp og la det hele sjude i ca 5 minutter. Kjør alt i en blender, hell tilbake i kjelen og hold på varmen. Bland inn rømme og tilsett deretter timianblader samt ytterligere sortpepper hvis nødvendig.

Sjampijongsuppe4

Hilsen Annica

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *