Fersk ravioli med reker

ravioli

Ravioli er kanskje ikke akkurat hverdagsmat, men planlegger du et festlig måltid til helgen, da kan jeg anbefale denne! Pastadeigen svinger du sammen rimelig raskt, litt hvile i kjøleskapet, og så kan du begynne jobbe med deigen. Fyllet er enkelt og greit reker som jeg har frest av i en panna med litt av hvert av spennende smaker. Sausen blir helt nydelig hvis du lager den av kraft kokt på rekeskallene og tillegg gir den et lite hint av tomat og kajennepepper, helt nydelig! Dette er et festlig måltid som du fint kan servere enten som en forrett eller hovedrett. Dryss over litt finklippet gressløk til slutt!

ingredienser

Ingredienser

4 pers

2 kg reker med skall

1 rød chili

1 fedd hvitløk

1 knippe gressløk

Pastadeig

5 egg

3 eggeplommer

2 ss olivenolje

litt salt

ca 500 gr mel (pastamel)

Kraft

Rekeskall

2 dl hvitvin

2 l vann

1 sjalottløk

2 ss tomatpure

Saus

ca 7 dl rekekraft

3 tomater fra boks

kajennpepper

1 dl kremfløte

rekeskall

1. Skrell rekene, finhakk løken og fres av i en panne sammen med løken, tilsett rekeskallene og fres av ytterligere, hell over hvitvin og kok inn. Fyll på med ca 2 l vann og la det hele stå og småkoke i ca 30-40 minutter. Sil av kraften.

tomat

2. Hell kraften over i en kjele og tilsett tomatene og kajennpepper. Reduser til du har ca 7 dl. Knus tomatene med en gaffel underveis. Kjør kraften med en stavmikser.

tomatrester

3. Sil kraften ytterligere en gang og behold selve tomatmassen som blir igjen. Den skal du bruke til rekefyllet helt til slutt.

Rund av sausen med kremfløte og smak av med ytterligere kajennpepper hvis nødvendig.

reker

4. Grovhakk rekene.

chili

5. Finhakk chilipepper og hvitløk. Fres av litt før du blander inn rekene.

chiliogtomatrester

6. Rør inn tomatpasten.

gresslok

7. Tilsett gressløk og bland godt.

runderavioli

8. Pisk sammen egg, olivenolje og salt, fordel melet på en flat yte og leg et hullrom i midten. Tilsett eggblandingen og rør inn melet litt etterhvert. Bruk en pinnen på en tresleiv. Bearbeid deigen til den er myk og fin, pakk inn i plastikkfolie og legg kjølig i minimum 30-40 minutter.

9. Deigen kjevler du ut i tynne plater, enten med maskin eller for hånd. Legg små klatter med fyll langs en plate og dekk over med en annen. Press ut mest mulig luft med hendene og skjær ut små runde ravioli. Kokes i lettsaltet vann i ca 3 minutter.

Fordel rikelig med saus og dryss over litt gressløk helt til slutt.

raviolirekefyll

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *