Svinekotelett med hestebønner og ringblomst

svinekotelett

Bondebønner, hestebønner, favabønner – kjært barn har mange navn. Disse bønnen er helt fantastisk i smak akkurat nå. Du får dem på Bondens marked og sikkert mange andre steder også som har et bredt utvalg av grønnsaker. Et smart tips er å kjøpe inn mengder og fryse ned. Da må du først forvelle dem før du legger dem i fryseren, herlig å plukke frem en kald vinterdag. Smaker godt i en rykende varm suppe skal jeg love deg. Her har jeg enkelt og greit, i all hast, i en hektisk hverdag, smørdampet bønnene med litt sjalottløk og en god del smør, litt hvitvin og så noen blader ringblomst på toppen. Mat som man blir glad av å spise! Superenkelt å lage!

bondebc3b8nner1

Ingredienser

4 pers

4 svinekoteletter

ca 700 gr hestebønner m belg

1 sjalottløk

100 gr smør

1/2 dl hvitvin

salt og pepper

ringblomstblader

favabc3b8nner

1. Varm en sauteepanne med smør og hvitvin, plukk bønnene ut av belgen og legg over i pannen, tilsett salt, legg over lokk og damp i et par minutter.

2. Sil av kraften og sett til side. Fjern den hvite hinnen fra selve bønnen, bruk en kniv og snitt så blir det enklere å presse bønnen ut av den hvite hinnen.

3. Finhakk sjalottløk og fres av i kraften. Bland med de grønne bønnene og varm opp på nytt, smak av med salt og pepper og litt sitronsaft, eventuelt litt mer smør.

4. Stek svinekotelettene i smør og fordel rikelig med hestebønner over kjøttet, dryss over ringblomstblader helt til slutt.

svinekotelett

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *