Gratinert kassler i form

svinenakke

Gratinert kassler skal jeg love deg er en ”killer” i hverdagen, men litt planlegging må til, i hvertfall hvis du skal lage den fra bunnen av:) For deg som ikke kjenner til hva kassler er for noe så kan jeg enkelt og greit si det er tykke skiver svinenakke med topping av noen slags ting. Litt som pizza egentlig, du plukker frem det du har i kjøleskapet av grønnsaker og blander det med bokstomater og ost. Inn i ovnen en liten halvtime og du får et herlig måltid. Smaker godt med ris eller potetstappe til.

ingredienser1-720x447

Ingredienser

6 pers

1 svinenakke ca 1 kg

1 rød løk

2 mozzarella

2 bokser tomater

salt og pepper

2 laubærblader

svin-i-gryte-720x478

1. Svinenakken legger du på et brett eller i en gryte og setter inn i ovnen, ferdig når kjernetemperaturen måler ca 63 grader. Denne operasjonen kan du gjøre dagen før.

2. Skjær i tykke skiver og legg over i en ildfast form, side om side.

kassler

3. Skjær løken i tynne skiver, og grovsnitt basilikum. Fordel tomatene jevnt over i formen, dytt litt mellom skivene også. Samme med løk og ost. Legg to stykk laubærblader i formen. Krydre med salt og pepper. Sett inn i ovnen på ca 225 grader i ca 30 minutter.

svinenakke

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *