Lam med lun bønnesalat og frisk reddik

lam-med-bønner2

Det er mye spennende som skjer rundt meg akkurat nå og derfor har det vært litt stille på bloggfronten i det siste. Men jeg er her og har ikke tenkt å forlate dere:) I dag har det vært et fantastisk nydelig høstvær og early bird som jeg er for tiden så startet jeg dagen med å koke kraft. Deretter tok jeg toget til Asker for å få med meg høstens råvarer fra Bondens marked. Else fra Korsvoll gård var heldigvis der og hun er min absolutte favoritt når det gjelder grønnsaker og egg. Høsten er digg når det gjelder norske grønnsaker.

Som dere ser så ble det en varm bønnesalat med reddik godt fundert med sjalottløk og litt syre, og det er i grunn hva som skal til for å få til et snev av luksus på en helt vanlig lørdag. En rødvinssaus over kjøttet er nesten et måste og gjerne en potetform til om du vil, som for eksempel gratin dauphine.

Ingredienser

Ingredienser

6 pers

ca 1- 1,2 kg lammefilet

400 gr aspargesbønner

400 gr bondebønner (hele)

1 knippe reddik

1 stor sjalottløk (el 3 små)

50 gr smør

4 ss hvitvinseddik

4 ss olivenolje

6 hvite pepperkorn hele

salt

Rødvinssaus

4 dl kalvekraft

2 dl rødvin

25 gr smør

bønner og reddik

1. Stek lammefiletene på både sider etter smak og behag. Du kan også først steke av i panna og så sette filetene inn i ovnen på et brett på ca 180 grader. Stekes i ovnen til kjernetemperaturen måler ca 58 grader. La kjøttet hvile før du skjærer i passe tykke biter.

2. Finhakk sjalottløken, legg over i en panne med smør og varm opp. Tilsett , hvitpepper hele korn, hvitvinseddik og olivenolje og la løken surre rundt under omrøring. Tilsett aspargesbønnene og reddiken og la disse bli al dente på middels temperatur, tilsett mer oilvenolje og litt hvitvin hvis nødvendig. Smak av med salt og pepper.

bondebønner

3. Reduser kalvekraften med helften, samme med rødvinen. Bland rødvin og kraft og kok inn ytterliger noe, pisk inn smør i terninger rett før servering.

4. Plukk bønnene ut av belgen og legg over i stekpannen ca 5 minutter før servering. Vend godt underveis.

Smaker god med et stykke potetform til.

lam med bønner2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *