Indisk kyllinggryte med tomat og kruspersille

kyllinggryteweb

Det ble en mektig god kyllinggryte til middagsmat i dag, kan anbefales, trenger dog minimum 1 times koketid. Totalt ca 1 time og 30 minutter å ferdigstille. Veldig enkel ellers å sette sammen. Når du først har gjort grovjobben med å kutte løk og gulrot og fikset med kyllinglårene så ordner gryten mer eller mindre seg selv. Tomater, enten friske eller på boks er også med på sette smak. Denne gryten er inspirert fra det indiske kjøkkenet med krydre som spisskummin, koriander, garam masala, og chilipepper. Helt til slutt drysser jeg over grovhakket kruspersille. Nydelig i smak! Serveres med grov basmati ris til.

Ingredienser

4 pers

4 kyllinglår

4 friske tomater (el 1 boks)

1 gul løk

2 gulrøtter

2 fedd hvitløk

2 laubærblader

kajennpepper

2 tsk spissskumin

2 tsk garam masala

2 tsk koriander

salt og pepper

Basmatiris

gryte

1. Finsnitt løk og fres av i en jerngryte, tilsett gulrot og tomat i grove biter og surr i den varme oljen sammen med løk, tilsett salt og pepper, surr videre under omrøring i ca 2 minutter. Deretter knuser du hvitløken og legger den opp i gryten sammen med de indiske krydrene, surr rundt på lav temperatur under omrøring i ca 5 minutter,

2. Fjern skinnet fra kyllinglårene, del dem i to og kutt den ytterste knoken på selve benet. Krydre med salt og pepper og stek av i en panne, legg over i gryten sammen med grønnsakene. Tilsett ca 1 dl hvitvin, kok opp. Tilsett deretter 2 dl vann og kok opp på nytt.

3. Når gryten småkoker legger du på et lokk på gløtt. Kok på svak varme i ca 1-1,5 timer. Steng varmen og ta av lokket, kjøl ned noe.

kyllinggryteweb

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *