Quiche med laks og brønnkarse

lakspai-med-bonnkarse

Luksusmat med restemat, akkurat passe på en hverdag i en hektisk hverdag:) Her quiche med røkt laks (reste laks) smaksatt med brønnkarse. Nydelige smaker og best av alt er kanskje osten “brilliant savarin” som løfter det hele et litt ekstra. Serveres enkelt og greit med en enkel og frisk salat til. Skal love deg at dette smaker, friskt og fresh.

ingredienser13

Ingredienser

200 gr røkt laks

2 sjalottløk

1 pkt brønnkarse

5 egg

1,5 dl melk

3 dl kremfløte

100 gr brillat savarin (eller annen myk ost)

salt og pepper

Salat med tomater

Vinagrettdressing

savarin

1. Lag først en tertebunn ved å blande sammen mel, smør og vann til en lett håndterlig deig. Press deigen ut i en terteform sett kjølig i ca 1 time. Forstek tertebunnen på ca 180 grader i ca 15 minutter.

2. Del laks og ost i grove stykker. Bruk mesteparten av brønnkarsen, Stilken har mye smak og minner om engsyre, noe som kommer godt med her.

terteskjell-og-laks

3. Ta bunnen ut av ovnen og fordel laks, ost og brønnkarse i terteskjellet.

fyll

4. Pisk egg lett og luftig, tilsett, finhakket sjalottløk, melk og kremfløte og bland godt, smak av med salt og pepper. Hell blandingen over laksen og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

pai

5. La paien sette seg ca 5 minutter før du serverer. Lag så en herlig salat ved siden av blandet med vinagrette dressing.

lakspai-med-bonnkarse

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *